Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Kokosanki

Czas 60 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Biszkopt (w tortownicy):
5 jajek
1 szklanka cukru
2 kisiele cytrynowe lub mogą być inne smaki
3 łyżki mąki pszennej

Polewa:
1 margaryna
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
3 łyżki kakao
2 paczki wiórek kokosowych

Kokosanki - sposób wykonania:

Białka ubijamy, dodajemy cukier, ubijamy na sztywną pianę. Następnie kolejno dodać żółtka, kisiele oraz mąkę, wymieszać łyżką lub mikserem na wolnych obrotach. Piec w piekarniku przez 40 minut, w 180 stopniach. Ostudzić.
Margarynę rozpuścić z cukrem, dodajemy mleko i kakao. Studzimy ale tak aby polewa całkiem jeszcze nie stężała.
Gdy ciasto jest wystudzone kroimy je w kostkę, każdą kostkę obtaczamy w polewie a następnie w wiórkach kokosowych, układamy na talerzu, odstawiamy do czasu aż polewa dobrze zastygnie.
Biszkopt można przełożyć ulubionym dżemem i dopiero wówczas pokroić w kostkę i obtoczyć :-).
Pycha!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 04-01-11| Czytano: 27184 razy |komentarz [0]
Kokosanki komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz