Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z jagód na zimę

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg czarnych jagód
3/4 szklanki cukru
2 szklanki wody

(proporcje na kg owoców)

Kompot z jagód na zimę - sposób wykonania:

Zachowajmy smak jagód za pomocą przepisu na kompot z jagód :-). Później owoce doskonale nadają się do ciast.
Owoce przebieramy, myjemy, osączamy na sitku. Rozkładamy w słoikach - w około 1/4 odległości od góry. Owoce zalewamy syropem - wodę gotujemy z cukrem gdy cukier się dokładnie rozpuści syrop jest gotowy.
Po zalaniu gorącym syropem słoiki zamykamy i pasteryzujemy w garnku z gorącą wodą przez 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 11632 razy | komentarzy [0]
Kompot z jagód na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Kompot z jagód na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot z jagód na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje