Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot ze śliwek

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg śliwek
20 dag cukru
3/4 litra wody
kilka goździków
kawałek cynamonu

Kompot ze śliwek - sposób wykonania:

Przepis na kompot ze śliwek na zimę. Owoce myjemy usuwamy ogonki, do słoika możemy włożyć całe owoce, wówczas trzeba tylko je po nakłuwać by nie pękały, można też śliwki przeciąć i wyjąc pestki a do słoika poukładać połówki.
Z podanych składników : wody, cukru, goździków i cynamonu gotujemy zalewę, zalewamy nią (gorącą) śliwki, zamykamy słoiki. Pasteryzujemy 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 08-08-10 | Czytano: 48484 razy | komentarzy [0]
Kompot ze śliwek komentarz



Opinie i komentarze na temat Kompot ze śliwek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot ze śliwek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje