Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 20 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Koreczki z łososia - składniki:

3 gotowe tortille
15-20 dag łososia wędzonego
20 dag twarogu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
szczypiorek

ewentualnie 2 serki twarogowe o dowolnym smaku - np. ziołowym i śmietankowym
wykałaczki

Koreczki z łososia - sposób wykonania:

Pyszne koreczki z łososia, odpowiednia przystawka na każdą imprezę. Ładnie wyglądają a jeszcze lepiej smakują ?art.
Twaróg ucieramy widelcem ze śmietaną na gładką masę. Dodajemy przyprawy i bardzo drobno posiekany szczypiorek.
Na każdej tortilli układamy warstwę łososia, którą smarujemy twarożkiem, tortillę zwijamy w dość ciasny rulon.
Rulon kroimy na około 1 cm kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Zamiast twarogu możemy tez użyć serka ziołowego lub o innym dowolnym smaku np.czosnkowym.

Takie tortill-owe koreczki możemy wzbogacić o liście sałaty, żółty ser lub plastry wędliny, wszystko zależy od naszego gustu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 18:32 natalia
znam przepis ale troszke inny.. losos szczypior tortilla i majonez majonez smarujemy na tortille kladziemy szczypior losos i zwijamy PYCHA


kulinarne przepisy Dodaj komentarz