Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 20 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Koreczki z łososia - składniki:

3 gotowe tortille
15-20 dag łososia wędzonego
20 dag twarogu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
szczypiorek

ewentualnie 2 serki twarogowe o dowolnym smaku - np. ziołowym i śmietankowym
wykałaczki

Koreczki z łososia - sposób wykonania:

Pyszne koreczki z łososia, odpowiednia przystawka na każdą imprezę. Ładnie wyglądają a jeszcze lepiej smakują ?art.
Twaróg ucieramy widelcem ze śmietaną na gładką masę. Dodajemy przyprawy i bardzo drobno posiekany szczypiorek.
Na każdej tortilli układamy warstwę łososia, którą smarujemy twarożkiem, tortillę zwijamy w dość ciasny rulon.
Rulon kroimy na około 1 cm kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Zamiast twarogu możemy tez użyć serka ziołowego lub o innym dowolnym smaku np.czosnkowym.

Takie tortill-owe koreczki możemy wzbogacić o liście sałaty, żółty ser lub plastry wędliny, wszystko zależy od naszego gustu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 18:32 natalia
znam przepis ale troszke inny.. losos szczypior tortilla i majonez majonez smarujemy na tortille kladziemy szczypior losos i zwijamy PYCHA


kulinarne przepisy Dodaj komentarz