Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety Dukana z kalafiora - składniki:

2 kalafiory
3 jajka
1 cebula
3 łyżki otrąb
sól, pieprz

Kotlety Dukana z kalafiora - sposób wykonania:

Kalafiory gotujemy w osolonej wodzie, gdy są miękkie dokładnie osączamy i rozdrabniamy (np. za pomocą ugniatarki do ziemniaków). Cebule obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na posmarowanej olejem patelni aż zmięknie, następnie dodajemy ją do kalafiora.
Do masy wbijamy jajka i wsypujemy otręby, doprawiamy i mieszamy na gładka masę, z masy formujemy kotleciki.
Patelnię smarujemy tłuszczem, kotlety "smażymy" z obu stron.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2014-01-14 10:38 Tytul
przepis wydaje się ciekawy, tylko czy te kotlety napewno wyjdą- nie rozwala się? Jeszcze nie prubowałam- jestem dopiero na I fazie.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz