Strona główna >> Pozostałe >> Biwaki

Kotlety panierowane z konserwy

Czas 15 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 puszka konserwy wieprzowej np. gulasz angielski
1 jajko
pół szklanki mleka
2 czubate łyżki mąki pszennej
pieprz lub papryka ostra

Kotlety panierowane z konserwy - sposób wykonania:

Szybki przepis na kotlet schabowy, może być przydatny na wyjazdach.
Mąkę mieszamy z mlekiem i z pieprzem (papryką), wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Konserwę kroimy w dość grube plastry, obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotlet podajemy prosto z patelni gdy jest jeszcze gorący.
  • Currently 4.50/5

4.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 06-07-10| komentarz [3]



3 komentarzy


jajko
2011-05-23 20:13

A co z jajkiem? Mam je zjeść na surowo czy może wyrzucić?

Poza tym, to świetny przepis - spróbowałem i wyszło świetnie. Tylko zostało mi to jajko :(

Proszę o szybką odpowiedź


Tytul
2011-10-20 15:21

ale jak to dokładnie robimy maczamy w jajku i potem co ???


panierka
2011-10-20 16:51

panierkę robimy z mleka, mąki, jajka i przypraw, następnie maczamy w niej plastry konserwy i smażymy

Dodaj komentarz