Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Biwaki

Kotlety panierowane z konserwy

Czas 15 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety panierowane z konserwy - składniki:

1 puszka konserwy wieprzowej np. gulasz angielski
1 jajko
pół szklanki mleka
2 czubate łyżki mąki pszennej
pieprz lub papryka ostra

Kotlety panierowane z konserwy - sposób wykonania:

Kotlety panierowane z konserwySzybki przepis na kotlet schabowy, może być przydatny na wyjazdach.
Mąkę mieszamy z mlekiem i z pieprzem (papryką), wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Konserwę kroimy w dość grube plastry, obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotlet podajemy prosto z patelni gdy jest jeszcze gorący.

  • Currently 4.50/5

4.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 06-07-10 | komentarz [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-23 20:13 jajko
A co z jajkiem? Mam je zjeść na surowo czy może wyrzucić?

Poza tym, to świetny przepis - spróbowałem i wyszło świetnie. Tylko zostało mi to jajko smutny

Proszę o szybką odpowiedź



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-20 15:21 Tytul
ale jak to dokładnie robimy maczamy w jajku i potem co ???



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-20 16:51 panierka
panierkę robimy z mleka, mąki, jajka i przypraw, następnie maczamy w niej plastry konserwy i smażymy


komentarze Dodaj komentarz