Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Kotlety rybne

Składniki:

1 kg mrożonych filetów rybnych
1 cytryna
2 łyżki bułki tartej
pół szklanki mleka
jajko
zielenina: pęczek szczypiorku i koperku
przyprawa do ryb, pieprz
olej do smażenia

Kotlety rybne - sposób wykonania:

Filety rozmrozić w mikrofali, zlać nadmiar wody, skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po wyjęciu rozgnieść rybę widelcem, bułke tartą (lub czerstwą kajzerkę) namoczyć w mleku, dodać do ryby.
Koperek i szczypiorek siekamy wraz z jajkiem dodajemy do masy rybnej, całość pieprzymy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Doskonałe do frytek lub pieczywa.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 25-05-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz