Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Kotlety ziemniaczane

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

60 dag ugotowanych ziemniaków (mogą być z dnia poprzedniego)
2 jajka
łyżeczka masła
bułka tarta
1 jajko (do panierowania)
sól, pieprz
3 łyżki żółtego sera

Kotlety ziemniaczane - sposób wykonania:

Bardzo szybki i oszczędny przepis na kotlety z ziemniaków, dobrze komponuje się z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Ziemniaki mielimy w maszynce lub przepuszczamy przez praskę dodajemy 2 jajka, łyżeczkę masła oraz starowany ser żółty, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, możemy dodać tez inne ulubione przyprawy (np.do ziemniaków) lub zioła.
Wyrabiamy gładka masę z której formujemy kotleciki. Każdy z nich obtaczamy najpierw w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor, podajemy na gorąco.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 11-10-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz