Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z pieczonych pomidorów

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg pomidorów /różne odmiany - kolory/
kwaśna i gęsta śmietana
- 1 duża cebula lub 4 szalotki
- 4 ząbki czosnku
- mała papryka chili
- kieliszek białego, wytrawnego wina
- 2 płaskie łyżki brązowego cukru
- oliwa
- garść świeżego tymianku oraz bazyli
- do dekoracji bazylia
- sól i pieprz

Krem z pieczonych pomidorów - sposób wykonania:

Pyszna zupa krem z pieczonych pomidorów z programu Ewa gotuje.
Pomidory wrzucamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, większe sztuki przekrajamy na pół, dodajemy też obrany ze skórki czosnek oraz przekrojone na pół cebulki a także pozbawioną pestek papryczkę chili. Całość zapiekamy w piekarniku przez 30 minut w temp. 200 C . Po zapieczeniu zawartość naczynia żaroodpornego wrzucamy do melaksera, dodajemy bazylię i tymianek, białe wino oraz sól, pieprz i cukier - do smaku. Miksujemy na gładki krem, podajemy z kleksem śmietany i listkami bazylii.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 03-11-12| Czytano: 3473 razy |komentarz [0]
Krem z pieczonych pomidorów komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz