Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z porów

Czas 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

300 g porów
3-4 ziemniaki
bulion warzywny
szklanka mleka
łyżka masła
sól, biały pieprz
gałka muszkatołowa
1 dymka

Krem z porów - sposób wykonania:

Białe części porów dokładnie myjemy, po czym drobno siekamy i zalewamy bulionem, gotujemy 40 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dymkę siekamy. Białą część rumienimy na maśle.
Gdy pory zmiękną miksujemy je na krem, dodajemy mleko i przyprawy: sól, pieprz i gałkę, chwilkę gotujemy lecz nie doprowadzamy do wrzenia.
Na talerz kładziemy kilka kostek ziemniaków, zalewamy kremem, posypujmy zrumienioną cebulką oraz szczypiorkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 26-05-12| Czytano: 5387 razy |komentarz [0]
Krem z porów komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz