Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z zielonego groszku

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g zielonego groszku (konserwowy)
0,5 l bulionu
1 cebula
łyżka masła
sól, pieprz, szczypta imbiru
ząbek czosnku
szklanka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny

Krem z zielonego groszku - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, zalewamy bulionem dodajemy groszek, gotujemy i dodajemy sok z cytryny. Całość miksujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Czosnek wyciskamy i dodajemy do jogurtu, mieszamy. Zupę krem z zielonego groszku podajemy z kleksem jogurtu czosnkowego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 14-04-12| Czytano: 6010 razy |komentarz [0]
Krem z zielonego groszku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz