Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z ziemniaków

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krem z ziemniaków - składniki:

0,5 kg ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
pół selera
1 litr bulionu z warzyw
1 łyżka Vegety
sól, pieprz
jogurt naturalny
natka pietruszki
płatki migdałowe uprażone na suchej patelni

Krem z ziemniaków - sposób wykonania:

Krem z ziemniakówPyszna zupa krem z ziemniaków wg pomysłu Ewy Wachowicz.
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle, w między czasie podgrzewamy bulion z jarzyn gdy zawrze dodajemy warzywa i gotujemy je do momentu aż będą miękkie. Gdy tak się stanie miksujemy całość blenderem lub przecieramy przez sito. Zupę krem z ziemniaków podajemy posypaną natką pietruszki, z kleksem jogurtu naturalnego oraz posypaną zrumienionymi płatkami migdałowymi.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 10-09-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 12:06 Mniammm............
Zupa po prostu rewelacyjna!
Polecam każdemu kto lubi zupy typu "zupa krem"


komentarze Dodaj komentarz