Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z ziemniaków

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krem z ziemniaków - składniki:

0,5 kg ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
pół selera
1 litr bulionu z warzyw
1 łyżka Vegety
sól, pieprz
jogurt naturalny
natka pietruszki
płatki migdałowe uprażone na suchej patelni

Krem z ziemniaków - sposób wykonania:

Krem z ziemniakówPyszna zupa krem z ziemniaków wg pomysłu Ewy Wachowicz.
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle, w między czasie podgrzewamy bulion z jarzyn gdy zawrze dodajemy warzywa i gotujemy je do momentu aż będą miękkie. Gdy tak się stanie miksujemy całość blenderem lub przecieramy przez sito. Zupę krem z ziemniaków podajemy posypaną natką pietruszki, z kleksem jogurtu naturalnego oraz posypaną zrumienionymi płatkami migdałowymi.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 10-09-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 12:06 Mniammm............
Zupa po prostu rewelacyjna!
Polecam każdemu kto lubi zupy typu "zupa krem"


komentarze Dodaj komentarz