Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krem z ziemniaków - składniki:

0,5 kg ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
pół selera
1 litr bulionu z warzyw
1 łyżka Vegety
sól, pieprz
jogurt naturalny
natka pietruszki
płatki migdałowe uprażone na suchej patelni

Krem z ziemniaków - sposób wykonania:

Pyszna zupa krem z ziemniaków wg pomysłu Ewy Wachowicz.
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle, w między czasie podgrzewamy bulion z jarzyn gdy zawrze dodajemy warzywa i gotujemy je do momentu aż będą miękkie. Gdy tak się stanie miksujemy całość blenderem lub przecieramy przez sito. Zupę krem z ziemniaków podajemy posypaną natką pietruszki, z kleksem jogurtu naturalnego oraz posypaną zrumienionymi płatkami migdałowymi.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 12:06 Mniammm............
Zupa po prostu rewelacyjna!
Polecam każdemu kto lubi zupy typu "zupa krem"


kulinarne przepisy Dodaj komentarz