Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krewetki w cieście

Czas 15 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

mrożone krewetki (duże)
jajko
100 g mąki tortowej
150 ml zmrożonego szampana
olej do głębokiego smażenia

sos I:
100 ml sosu sojowego
1 łyżeczka chrzanu wasabi

sos II
5 łyżek majonezu
2 łyżki keczupu
kilka kropel tabasco
łyżka whisky lub brandy

Krewetki w cieście - sposób wykonania:

Tempura z krewetek na szampanie.
Ogólnie uważa się, że owoce morza są afrodyzjakiem a więc to bardzo dobra propozycja dla tych którzy mają zamiar przygotować na Walentynki romantyczną kolację. Przepis jest prosty i sprawdzony bowiem pochodzi z programu Ewa Gotuje.
Zaczynamy od wsadzenia do zamrażarki butelki szampana, musi być dobrze schłodzony.
Jajko roztrzepujemy w misce, dodajemy mąkę, mieszamy. Następnie wlewamy szampana, delikatnie mieszamy, miskę z ciastem wstawiamy do drugiej miski wypełnionej lodem. Krewetki spinamy wykałaczkami maczamy cieście (po ich rozmrożeniu) i smażymy na głębokim oleju. Osączamy na ręczniku papierowym.
Składniki sosów mieszamy. Krewetki podajemy z sosami.


Prześlij przepis

asieńka | 10-02-11 | Czytano: 17631 razy | komentarzy [0]
Krewetki w cieście komentarz



Opinie i komentarze na temat Krewetki w cieście kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Krewetki w cieście prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje