Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Krokiety z kapustą i grzybami

Czas 25 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy
- 1 szklanka ugotowanych ziemniaków
- 1 szklanka zasmażonej kapusty kwaszonej
- 8 kapeluszy pieczarek (sporych) lub kilka kapeluszy świeżych grzybów
- 2 jajka
- 2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia
bułka do panierowania

Krokiety z kapustą i grzybami - sposób wykonania:

Nieco inne niż dotychczas dobrze nam znane krokiety z kapustą i grzybami są bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne, przepis pochodzi z kuchni staropolskiej.
Polecam szczególnie do barszczu.
Cebulkę kroimy w kostkę i zasmażamy na oleju. Ziemniaki i kaszę, kapustę oraz zasmażoną cebulkę i pieczarki mielimy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy wg uznania.
Masę dokładnie mieszamy, formujemy z niej około 10 krokietów, każdy obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy na ciepło!
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 01-10-10 | Czytano: 8204 razy | komentarzy [0]
Krokiety z kapustą i grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Krokiety z kapustą i grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Krokiety z kapustą i grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje