Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Krokiety z kapustą i grzybami
Czas 25 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy
- 1 szklanka ugotowanych ziemniaków
- 1 szklanka zasmażonej kapusty kwaszonej
- 8 kapeluszy pieczarek (sporych) lub kilka kapeluszy świeżych grzybów
- 2 jajka
- 2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia
bułka do panierowania
Krokiety z kapustą i grzybami - sposób wykonania:
Nieco inne niż dotychczas dobrze nam znane krokiety z kapustą i grzybami są bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne, przepis pochodzi z kuchni staropolskiej.
Polecam szczególnie do barszczu.
Cebulkę kroimy w kostkę i zasmażamy na oleju. Ziemniaki i kaszę, kapustę oraz zasmażoną cebulkę i pieczarki mielimy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy wg uznania.
Masę dokładnie mieszamy, formujemy z niej około 10 krokietów, każdy obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy na ciepło!
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 01-10-10 | Czytano: 8204 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Krokiety z kapustą i grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują