Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Ciasto:
2 łyżki otrąb po zmieleniu na mąkę
1 łyżka skrobi
1 jajko
kilka łyżek (3-4 mleka 0% tak aby konsystencja była dość rzadka)

200 g pieczarek
garść kapusty kiszonej
1 cebula
1 jajko

Krokiety z kapustą i pieczarkami - sposób wykonania:

Krokiety w wersji Dukana, całkiem smaczne i bardzo sycące.
Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Z podanej proporcji wyszły mi 2 placki.
Naleśniki smażymy na teflonowej patelni, z każdej strony.

Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
Cebulkę szklimy na teflonie, po chwili dodajemy pieczarki. Dusimy około 20 minut.
W tym czasie kroimy kapustę kiszoną na drobno i gotujemy ją w lekko osolonej wodzie również około 20 minut.
Po ugotowaniu kapustę odcedzamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ciepły farsz nakładamy do naleśników, zwijamy, obtaczamy rozmąconym jajku, obsmażamy na teflonie z obu stron.

W między czasie nie dukającym najbliższym możemy usmażyć normalne naleśniki a farsz pozostawić taki sam (proporcjonalnie zwiększając jego ilość).
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 06-12-10| Czytano: 30487 razy |komentarz [2]
Krokiety z kapustą i pieczarkami komentarz



2 komentarzy

Autor
Tytul
2011-01-18 8:46

jakiej skrobi?

Autor
przepisy diety Dukana
2011-01-18 9:01

kukurydzianej! inna nie jest dozwolona w tej diecie!

Linia tła strony

Dodaj komentarz