Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kruche ciasto z gruszką i czekoladą

Czas 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

45 dag mąki kasztanowej
23 dag masła
jajko
50 g cukru pudru

3 gruszki
gorzka czekolada
cukier puder do posypania

Kruche ciasto z gruszką i czekoladą - sposób wykonania:

Mąkę wysiewamy na stolnicę, dodajemy masło i siekamy aż zrobi się kruszonka, wbijamy jajko, wsypujemy cukier i zagniatamy ciasto, ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki by "odpoczęło".
Mniej więcej 3/4 części ciasto wylepiamy dno tortownicy i brzegi. Na dno ciasta kładziemy pokrojone i obrane gruszki, posypujemy kawałkami czekolady, wszystko przykrywamy resztą ciasta po jego rozwałkowaniu. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 45 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 09-09-12| Czytano: 4344 razy |komentarz [0]
Kruche ciasto z gruszką i czekoladą komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz