Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Kubusiowy placek

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kubusiowy placek - składniki:

Biszkopt:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki octu

Masa:
1 litr soku Kubuś
3 budynie waniliowe
2 łyżki cukru

Masa śmietanowa:
pół litra śmietany kremówki
łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru
2 fixy do śmietany

Kubusiowy placek - sposób wykonania:

Kubusiowy placekPyszne ciasto Kubuś zrobione z zagęszczonego soku przecierowego.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mieszamy, następnie dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet, mieszamy delikatnie, po czym wlewamy do blachy wysmarowanej masłem i pieczemy 40 minut w 170 stopniach C.
3 szklanki Kubusia gotujemy z cukrem w czwartej rozpuszczamy budynie, gdy sok zawrze delikatnym strumieniem wlewamy szklankę z rozpuszczonymi w niej Kubusiami. Gotujemy gęsty budyń.
Upieczony i przestudzony biszkopt przekrajamy, na jedną część biszkoptu wylewamy budyń, przykrywamy drugą.
Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier i śmietan fixy, mieszamy dokładnie. Łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody, studzimy i dodajemy do śmietany, mieszamy. Śmietanę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do wystudzenia.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-01-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz