Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kubusiowy placek - składniki:

Biszkopt:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki octu

Masa:
1 litr soku Kubuś
3 budynie waniliowe
2 łyżki cukru

Masa śmietanowa:
pół litra śmietany kremówki
łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru
2 fixy do śmietany

Kubusiowy placek - sposób wykonania:

Pyszne ciasto Kubuś zrobione z zagęszczonego soku przecierowego.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mieszamy, następnie dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet, mieszamy delikatnie, po czym wlewamy do blachy wysmarowanej masłem i pieczemy 40 minut w 170 stopniach C.
3 szklanki Kubusia gotujemy z cukrem w czwartej rozpuszczamy budynie, gdy sok zawrze delikatnym strumieniem wlewamy szklankę z rozpuszczonymi w niej Kubusiami. Gotujemy gęsty budyń.
Upieczony i przestudzony biszkopt przekrajamy, na jedną część biszkoptu wylewamy budyń, przykrywamy drugą.
Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier i śmietan fixy, mieszamy dokładnie. Łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody, studzimy i dodajemy do śmietany, mieszamy. Śmietanę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do wystudzenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz