Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kubusiowy placek - składniki:

Biszkopt:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki octu

Masa:
1 litr soku Kubuś
3 budynie waniliowe
2 łyżki cukru

Masa śmietanowa:
pół litra śmietany kremówki
łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru
2 fixy do śmietany

Kubusiowy placek - sposób wykonania:

Pyszne ciasto Kubuś zrobione z zagęszczonego soku przecierowego.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mieszamy, następnie dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet, mieszamy delikatnie, po czym wlewamy do blachy wysmarowanej masłem i pieczemy 40 minut w 170 stopniach C.
3 szklanki Kubusia gotujemy z cukrem w czwartej rozpuszczamy budynie, gdy sok zawrze delikatnym strumieniem wlewamy szklankę z rozpuszczonymi w niej Kubusiami. Gotujemy gęsty budyń.
Upieczony i przestudzony biszkopt przekrajamy, na jedną część biszkoptu wylewamy budyń, przykrywamy drugą.
Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier i śmietan fixy, mieszamy dokładnie. Łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody, studzimy i dodajemy do śmietany, mieszamy. Śmietanę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do wystudzenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz