Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kubusiowy placek - składniki:

Biszkopt:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki octu

Masa:
1 litr soku Kubuś
3 budynie waniliowe
2 łyżki cukru

Masa śmietanowa:
pół litra śmietany kremówki
łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru
2 fixy do śmietany

Kubusiowy placek - sposób wykonania:

Pyszne ciasto Kubuś zrobione z zagęszczonego soku przecierowego.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mieszamy, następnie dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet, mieszamy delikatnie, po czym wlewamy do blachy wysmarowanej masłem i pieczemy 40 minut w 170 stopniach C.
3 szklanki Kubusia gotujemy z cukrem w czwartej rozpuszczamy budynie, gdy sok zawrze delikatnym strumieniem wlewamy szklankę z rozpuszczonymi w niej Kubusiami. Gotujemy gęsty budyń.
Upieczony i przestudzony biszkopt przekrajamy, na jedną część biszkoptu wylewamy budyń, przykrywamy drugą.
Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier i śmietan fixy, mieszamy dokładnie. Łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody, studzimy i dodajemy do śmietany, mieszamy. Śmietanę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do wystudzenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz