Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Kuleczki kokosowe w czekoladzie

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

25 dag wiórków kokosowych
150 ml śmietany kremówki
8 dag cukru pudru
8 dag masła
2 łyżki rumu (ewentualnie innego mocnego alkoholu)
2 tabliczki mlecznej czekolady

Kuleczki kokosowe w czekoladzie - sposób wykonania:

Prosty przepis na mega kokosowe :) kuleczki w mlecznej czekoladzie. Bardzo smaczne i bardzo podzielne a więc polecam także na przyjęcie.
Masło wrzucamy do rondelka i roztapiamy, dodajemy śmietankę, mieszamy. Do wiórek dodajemy cukier puder a następnie wlewamy masło wraz ze śmietanką oraz rum. bardzo dokładnie mieszamy. Masę wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Do rondelka wrzucamy pokruszoną czekoladę, rondelek wstawiamy do garnka z gotująca się wodą, czekoladę mieszamy aż do rozpuszczenia, zestawiamy i studzimy.
Z masy kokosowej formujemy kulki. Gdy czekolada zacznie gęstnieć obtaczamy je w niej a obtoczone układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Gotowe kuleczki wstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
: Część kuleczek możemy obtoczyć w gorzkiej czekoladzie, niektóre możemy posypać kolorową posypką :). Kuleczki obtoczone w wiórkach będą pasowały do Świąt Bożonarodzeniowych :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 16-11-10| Czytano: 27732 razy |komentarz [0]
Kuleczki kokosowe w czekoladzie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz