Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak pieczony na butelce

Składniki:

1 cały kurczak
suszone zioła : rozmaryn, kolendra, oregano, bazylia
2 łyżki oliwy (lub oleju)
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Kurczak pieczony na butelce - sposób wykonania:

Oliwę wymieszać z ziołami dodając nieco soli i pieprzu, do przypraw zmiażdżyć czosnek. Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć przygotowana marynatą.
W naczyniu żaroodpornym ustawić butelkę wypełnioną wodą i nabić na nią kurczaka - od strony kupra :). Naczynie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180-200 stopni do miękkości około godziny ( w zależności od wielkości ptaka), co 15 minut polewać wytworzonym sosem.


Prześlij przepis

mewa80 | 02-06-10 | Czytano: 13854 razy | komentarzy [0]
Kurczak pieczony na butelce komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak pieczony na butelce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak pieczony na butelce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje