Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak po hiszpańsku

Składniki:

8 "pałek" lub 4 ćwiartki kurczaka
2 łyżki oliwy lub oleju
2 cebule (czerwona i zwykła)
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
puszka krojonych pomidorów bez skórki
łyżka koncentratu
przyprawy: łyżeczka pieprzu, łyżka suszonych ziół (bazylia, oregano), sól
pomarańcza

Kurczak po hiszpańsku - sposób wykonania:

Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż na oliwie na złoty kolor ze wszystkich stron, wyłóż na blaszkę i wstaw do piekarnika. Na tą samą oliwę wrzuć pokrojoną w plasterki cebulę, czosnek oraz paski papryki, smaż mieszając około 5 minut. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Kiedy warzywa ładnie się połączą i utworzą sos, wyjmij z piekarnika podsmażone mięso, dodaj na patelnię do sosu, obłóż ósemkami pomarańczy ze skórką (wcześniej wyszorowana i sparzoną). Przykryj pokrywka i duś 15 minut. Gotowe!!
Doskonale smakuje z ryżem.
Smacznego :)


Prześlij przepis

mewa80 | 20-04-10 | Czytano: 10788 razy | komentarzy [0]
Kurczak po hiszpańsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak po hiszpańsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak po hiszpańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje