Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kurczak po hiszpańsku
Składniki:
8 "pałek" lub 4 ćwiartki kurczaka
2 łyżki oliwy lub oleju
2 cebule (czerwona i zwykła)
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
puszka krojonych pomidorów bez skórki
łyżka koncentratu
przyprawy: łyżeczka pieprzu, łyżka suszonych ziół (bazylia, oregano), sól
pomarańcza
Kurczak po hiszpańsku - sposób wykonania:
Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż na oliwie na złoty kolor ze wszystkich stron, wyłóż na blaszkę i wstaw do piekarnika. Na tą samą oliwę wrzuć pokrojoną w plasterki cebulę, czosnek oraz paski papryki, smaż mieszając około 5 minut. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Kiedy warzywa ładnie się połączą i utworzą sos, wyjmij z piekarnika podsmażone mięso, dodaj na patelnię do sosu, obłóż ósemkami pomarańczy ze skórką (wcześniej wyszorowana i sparzoną). Przykryj pokrywka i duś 15 minut. Gotowe!!
Doskonale smakuje z ryżem.
Smacznego :)
Prześlij przepis mewa80 | 20-04-10 | Czytano: 10788 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak po hiszpańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują