Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kurczak po meksykańsku
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 piersi kurczaka
pół filiżanki octu winnego
mały słoik keczupu (200g)
4 ząbki czosnku
1 kostka rosołowa
1 słoik powideł śliwkowych
6 dużych cebul
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki
łyżeczka pieprzu i soli
łyżka mielonej papryki
Kurczak po meksykańsku - sposób wykonania:
Piersi kroimy na kawałki, kotleciki. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, obtaczamy w nich kotleciki i kolejno obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Mieszamy ze sobą : ocet, keczup, powidła, kostkę rosołową, cukier, mąkę i wyciśnięty czosnek.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy w garnku, dodajemy kurczaka i sos, mieszamy. Dusimy wszystko 20-30 minut, tak aby mięso było mięciutkie. Podajemy z ryżem :)
Prześlij przepis mewa80 | 09-08-10 | Czytano: 15233 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak po meksykańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują