Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak w migdałach

Składniki:

1 pierś kurczaka (może być pierś indycza) lub 6 "pałek" kurczaka
2 jajka
opakowanie płatków migdałowych
olej do smażenia
przyprawy : sól, pieprz

Kurczak w migdałach - sposób wykonania:

Pierś porcjujemy na odpowiedniej wielkości kotleciki (jeśli jesteśmy w posiadaniu pałek lub innych części kurczaka, należy ich pozbawić kości), przyprawiamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych, obsmażamy na złoty kolor z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy 20 minut. Gotowe :-)
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 05-05-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz