Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kurczak w orzechowej panierce

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 podwójne piersi z kurczaka (ok. 60 dag)
2 białka
2 łyżki bułki tartej
10-15 dag orzechów włoskich
sól
pieprz
olej do smażenia

Kurczak w orzechowej panierce - sposób wykonania:

Białka ubijamy z solą, dodajemy bułkę tartą, pierś kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem. Orzechy drobno siekamy. Paski obtaczamy w bułce tartej i w orzechach, smażymy na głębokim oleju. Układamy na papierowym ręczniku aby nieco osączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
  • Currently 3.50/5

3.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 10-01-11| Czytano: 8001 razy |komentarz [0]
Kurczak w orzechowej panierce komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz