Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kurczak w sosie sherry

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

2 piersi kurczaka (podwójne)
3 łyżki oleju ryżowego
1 cebula
ząbek czosnku
4 łyżki sherry
sok z połowy cytryny
300 ml śmietany 36 lub 30%
sól, pieprz
płatki migdałowe

owoce smażone:
2 duże brzoskwinie
łyżka masła
2 łyżki miodu

Kurczak w sosie sherry - sposób wykonania:

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę, olej wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, cebulę szklimy na oleju, następnie dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, dodajemy kurczaka i dusimy do momentu aż będzie miękki.
Do kurczaka dodajemy sherry, sok wyciśnięty z cytryny i śmietanę. Mieszamy do momentu aż się zagotuje, podajemy z ryżem i smażonymi owcami posypane płatkami migdałów.

Smażone brzoskwinie:na patelni rzucamy masło i miód, następnie dodajemy kawałki brzoskwiń i chwilkę smażymy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 08-10-11| Czytano: 6459 razy |komentarz [0]
Kurczak w sosie sherry komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz