Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Kurczak z grilla

Czas 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Filet z kurczaka
tarty żółty ser
oliwki
sos meksykański w słoiczku tabasco
sól
pieprz

Kurczak z grilla - sposób wykonania:

Kurczak z grilla to jeden z najpopularniejszych przepisów kulinarnych na potrawy grillowane. Filet z kurczaka opłukać zimną wodą, dokładnie wysuszyć i lekko roztłuc. Przyprawić solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Następnie mięso położyć na grillu. Kiedy mięso jest już prawie upieczone, posypujemy je żółtym sera, na to warstwę oliwek i znów ser. Sos meksykański doprawiamy do smaku tabasco. Kurczaka podajemy polanego sosem.

Doskonałym dodatkiem będzie ciabatta lub bagietka. Jeśli ktoś nie lubi sera i oliwek nie musi ich stosować.
Podawać najlepiej z grillowanym pieczywem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-05-08| Czytano: 37134 razy |komentarz [1]
Kurczak z grilla komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2009-06-21 18:05

Wypróbuję myślę że będzie smaczne . :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz