Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak z sezamem

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 1 kg udek z kurczaka
- 4 łyżki stołowe sezamu
- majonez
- sól, pieprz, vegeta, papryka ( w zależności od upodobań - może być słodka lub ostra)

Kurczak z sezamem - sposób wykonania:

Niezwykle proste danie z dość popularnych udek kurczaka :), panierka sezamowa jest bardzo smakowita i godna polecenia.
Udka myjemy, obsuszamy, nacieramy solą, pieprzem, vegetą oraz papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Następnie każde udko smarujemy majonezem i obtaczamy w sezamie, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową.

Pieczemy około godziny w 180 stopniach C (widelcem sprawdzam miękkość mięsa). Na 15-20 minut przed końcem pieczenia folię zdejmujemy a udka rumienimy na złotobrązowy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-09-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz