Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak z sezamem

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kurczak z sezamem - składniki:

- 1 kg udek z kurczaka
- 4 łyżki stołowe sezamu
- majonez
- sól, pieprz, vegeta, papryka ( w zależności od upodobań - może być słodka lub ostra)

Kurczak z sezamem - sposób wykonania:

Kurczak z sezamemNiezwykle proste danie z dość popularnych udek kurczaka u?miech, panierka sezamowa jest bardzo smakowita i godna polecenia.
Udka myjemy, obsuszamy, nacieramy solą, pieprzem, vegetą oraz papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Następnie każde udko smarujemy majonezem i obtaczamy w sezamie, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową.

Pieczemy około godziny w 180 stopniach C (widelcem sprawdzam miękkość mięsa). Na 15-20 minut przed końcem pieczenia folię zdejmujemy a udka rumienimy na złotobrązowy.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 07-09-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz