Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kurza pierś na patyku

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 piersi kurczaka
Marynata:
8 łyżek jasnego sosu sojowego
8 łyżek oliwy
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 cebula (można bez)
ew. 1 łyżka miodu

Kurza pierś na patyku - sposób wykonania:

Bardzo ciekawy pomysł Ewy Wachowicz na drobiowe szaszłyki, marynata nadaje im wyjątkowy smak :)
Składniki marynaty mieszamy ze sobą potrząsając energicznie - czosnek wyciskamy przez praskę. Możemy dodać cebulę lub miód , wówczas szaszłyki pięknie się zrumienią.
Pierś myjemy, osuszamy, kroimy na paski o szerokości 1 cm. Paski umieszczamy w marynacie na minimum pół godziny, można również na całą noc, trzymamy je wówczas w lodówce.
Po zamarynowaniu paski nabijamy na patyki do szaszłyków (najpierw zamoczonych w wodzie aby się nie przypalały).
Szaszłyki zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach C. Podajemy z ryż4em.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 29-10-10| Czytano: 34867 razy |komentarz [0]
Kurza pierś na patyku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz