Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lambada - składniki:

Biszkopt według własnego przepisu - może być taki jak w dostępnym na stronie cieście Shrek u?miech: Ciasto Shrek
Masa:
1 litr soku pomarańczowego
3 budynie śmietankowe
pół szklanki cukru
Bita śmietana:
1/2 litra śmietany 30% (kremówka)
1/4 szkl. cukru
3 łyżeczki żelatyny
1/4 szkl. gorącej wody

Gotowa polewa czekoladowa

Lambada - sposób wykonania:

Upiec biszkopt.
Sok (3/4 litra) zagotować z cukrem w 1/4 budynie,gdy sok zawrze wlewamy budyń (cienkim strumieniem), mieszamy energicznie, po ugotowaniu dokładnie studzimy.
Kremówkę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, gdy przestygnie wlewamy ją do ubitej śmietany.
Na upieczony i wystudzony biszkopt wykładamy przygotowany krem budyniowy, na krem kładziemy ubitą śmietanę. Całość po zastygnięciu polewamy polewą czekoladową. Wstawić do lodówki.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:01 nie rozumiem
W jakim celu podany jest sok pomaranczowy skoro do niczego nie był dodawany. Natomisast w składnikach nie ma mleka a w wykonaniu jest. Pozdrawiam.



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:12 lambada
już poprawione, dzięki za słuszną uwagę!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-13 11:27 skad wzięła się kawa i żół
nie ma ich w składnikach, a budyń ugotowac w tym soku czy oddzicelnie?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2010-12-13 11:36 lambada
skąd to tego nie wie nikt ?art ale już poprawione tak jak powinno być. Budyń gotujemy na soku a kawa rzeczywiście dla autora przepisu zaplątała się niepotrzebnie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-22 11:20 Tytul
a ile tego masla do budyniu



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:17 Tytul
Witam. Autorka napisała coś o kremówce. Jakiej znowuż kremówce, skoro w składnikach nie ma mowy o kremówce? proszę o wytłumaczenie

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-11-15 12:28 ciasto Lambada
już tłumaczę : bitą śmietanę robi się ze śmietany 30% lub 36% (osobiście wolę 30%) zwanej potocznie "kremówką".
Zaznaczyłam (poprawiłam) to w składnikach tak aby nie było już wątpliwości!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 17:05 Tytul
czy zamiast soku pomarańczowego można użyć porzeczkowego? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 18:09 lambada
nie, to ciasto jest z sokiem pomarańczowym i cały w tym jego smak i urok u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-03 15:06 Tofik
Moim zdaniem każdy sok (anansowy, porzeczkowy, jabłkowy) jest tutaj odpowiedni, bo kremówka jest uniwersalnym elementem tego ciasta, np. przy jabłkowym wyjdzie a`la szarlotka królewska?art szybkie łatwe i lekkie


kulinarne przepisy Dodaj komentarz