Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |

Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lambada - składniki:

Biszkopt według własnego przepisu - może być taki jak w dostępnym na stronie cieście Shrek u?miech: Ciasto Shrek
Masa:
1 litr soku pomarańczowego
3 budynie śmietankowe
pół szklanki cukru
Bita śmietana:
1/2 litra śmietany 30% (kremówka)
1/4 szkl. cukru
3 łyżeczki żelatyny
1/4 szkl. gorącej wody

Gotowa polewa czekoladowa

Lambada - sposób wykonania:

Upiec biszkopt.
Sok (3/4 litra) zagotować z cukrem w 1/4 budynie,gdy sok zawrze wlewamy budyń (cienkim strumieniem), mieszamy energicznie, po ugotowaniu dokładnie studzimy.
Kremówkę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, gdy przestygnie wlewamy ją do ubitej śmietany.
Na upieczony i wystudzony biszkopt wykładamy przygotowany krem budyniowy, na krem kładziemy ubitą śmietanę. Całość po zastygnięciu polewamy polewą czekoladową. Wstawić do lodówki.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:01 nie rozumiem
W jakim celu podany jest sok pomaranczowy skoro do niczego nie był dodawany. Natomisast w składnikach nie ma mleka a w wykonaniu jest. Pozdrawiam.



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:12 lambada
już poprawione, dzięki za słuszną uwagę!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-13 11:27 skad wzięła się kawa i żół
nie ma ich w składnikach, a budyń ugotowac w tym soku czy oddzicelnie?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2010-12-13 11:36 lambada
skąd to tego nie wie nikt ?art ale już poprawione tak jak powinno być. Budyń gotujemy na soku a kawa rzeczywiście dla autora przepisu zaplątała się niepotrzebnie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-22 11:20 Tytul
a ile tego masla do budyniu



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:17 Tytul
Witam. Autorka napisała coś o kremówce. Jakiej znowuż kremówce, skoro w składnikach nie ma mowy o kremówce? proszę o wytłumaczenie

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-11-15 12:28 ciasto Lambada
już tłumaczę : bitą śmietanę robi się ze śmietany 30% lub 36% (osobiście wolę 30%) zwanej potocznie "kremówką".
Zaznaczyłam (poprawiłam) to w składnikach tak aby nie było już wątpliwości!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 17:05 Tytul
czy zamiast soku pomarańczowego można użyć porzeczkowego? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 18:09 lambada
nie, to ciasto jest z sokiem pomarańczowym i cały w tym jego smak i urok u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-03 15:06 Tofik
Moim zdaniem każdy sok (anansowy, porzeczkowy, jabłkowy) jest tutaj odpowiedni, bo kremówka jest uniwersalnym elementem tego ciasta, np. przy jabłkowym wyjdzie a`la szarlotka królewska?art szybkie łatwe i lekkie


kulinarne przepisy Dodaj komentarz