Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Lambada

Czas 60 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lambada - składniki:

Biszkopt według własnego przepisu - może być taki jak w dostępnym na stronie cieście Shrek u?miech: Ciasto Shrek
Masa:
1 litr soku pomarańczowego
3 budynie śmietankowe
pół szklanki cukru
Bita śmietana:
1/2 litra śmietany 30% (kremówka)
1/4 szkl. cukru
3 łyżeczki żelatyny
1/4 szkl. gorącej wody

Gotowa polewa czekoladowa

Lambada - sposób wykonania:

LambadaUpiec biszkopt.
Sok (3/4 litra) zagotować z cukrem w 1/4 budynie,gdy sok zawrze wlewamy budyń (cienkim strumieniem), mieszamy energicznie, po ugotowaniu dokładnie studzimy.
Kremówkę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, gdy przestygnie wlewamy ją do ubitej śmietany.
Na upieczony i wystudzony biszkopt wykładamy przygotowany krem budyniowy, na krem kładziemy ubitą śmietanę. Całość po zastygnięciu polewamy polewą czekoladową. Wstawić do lodówki.


  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 02-06-10 | komentarz [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:01 nie rozumiem
W jakim celu podany jest sok pomaranczowy skoro do niczego nie był dodawany. Natomisast w składnikach nie ma mleka a w wykonaniu jest. Pozdrawiam.



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-04 22:12 lambada
już poprawione, dzięki za słuszną uwagę!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-13 11:27 skad wzięła się kawa i żół
nie ma ich w składnikach, a budyń ugotowac w tym soku czy oddzicelnie?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2010-12-13 11:36 lambada
skąd to tego nie wie nikt ?art ale już poprawione tak jak powinno być. Budyń gotujemy na soku a kawa rzeczywiście dla autora przepisu zaplątała się niepotrzebnie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-22 11:20 Tytul
a ile tego masla do budyniu



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:17 Tytul
Witam. Autorka napisała coś o kremówce. Jakiej znowuż kremówce, skoro w składnikach nie ma mowy o kremówce? proszę o wytłumaczenie

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-11-15 12:28 ciasto Lambada
już tłumaczę : bitą śmietanę robi się ze śmietany 30% lub 36% (osobiście wolę 30%) zwanej potocznie "kremówką".
Zaznaczyłam (poprawiłam) to w składnikach tak aby nie było już wątpliwości!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 17:05 Tytul
czy zamiast soku pomarańczowego można użyć porzeczkowego? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam!



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-10 18:09 lambada
nie, to ciasto jest z sokiem pomarańczowym i cały w tym jego smak i urok u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-03 15:06 Tofik
Moim zdaniem każdy sok (anansowy, porzeczkowy, jabłkowy) jest tutaj odpowiedni, bo kremówka jest uniwersalnym elementem tego ciasta, np. przy jabłkowym wyjdzie a`la szarlotka królewska?art szybkie łatwe i lekkie


komentarze Dodaj komentarz