Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lasagne bolognese - składniki:

makaron lasagne
sos boloński z przepisu Spaghetti bolognese
parmezan
bazylia świeża do dekoracji

beszamel
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 i pół szklanki mleka
sól i biały pieprz
gałka muszkatołowa

Lasagne bolognese - sposób wykonania:

Przepis na Lasagne bolognese z programu Ewa gotuje. Masło wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy, dolewamy mleko i gotujemy do momentu aż zrobi się gładki i jednolity sos. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką.

Na dno naczynia wylewamy nieco sosu bolońskiego z przepisu Spaghetti bolognese, na to kładziemy warstwę makaronu którą smarujemy sosem boloński a następnie wylewamy beszamel. Tą warstwę oprószamy tartym parmezanem, na to kładziemy makaron :
sos boloński (na dno naczynia)
makaron
sos boloński
beszamel
parmezan
I następne warstwy kładziemy zgodnie z kolejnością - ostatnią ma być beszamel posypany parmezanem.
naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy 35 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz