Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Lasagne bolognese

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lasagne bolognese - składniki:

makaron lasagne
sos boloński z przepisu Spaghetti bolognese
parmezan
bazylia świeża do dekoracji

beszamel
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 i pół szklanki mleka
sól i biały pieprz
gałka muszkatołowa

Lasagne bolognese - sposób wykonania:

Lasagne bolognesePrzepis na Lasagne bolognese z programu Ewa gotuje. Masło wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy, dolewamy mleko i gotujemy do momentu aż zrobi się gładki i jednolity sos. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką.

Na dno naczynia wylewamy nieco sosu bolońskiego z przepisu Spaghetti bolognese, na to kładziemy warstwę makaronu którą smarujemy sosem boloński a następnie wylewamy beszamel. Tą warstwę oprószamy tartym parmezanem, na to kładziemy makaron :
sos boloński (na dno naczynia)
makaron
sos boloński
beszamel
parmezan
I następne warstwy kładziemy zgodnie z kolejnością - ostatnią ma być beszamel posypany parmezanem.
naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy 35 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 12-11-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz