Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lasagne bolognese - składniki:

makaron lasagne
sos boloński z przepisu Spaghetti bolognese
parmezan
bazylia świeża do dekoracji

beszamel
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 i pół szklanki mleka
sól i biały pieprz
gałka muszkatołowa

Lasagne bolognese - sposób wykonania:

Przepis na Lasagne bolognese z programu Ewa gotuje. Masło wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy, dolewamy mleko i gotujemy do momentu aż zrobi się gładki i jednolity sos. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką.

Na dno naczynia wylewamy nieco sosu bolońskiego z przepisu Spaghetti bolognese, na to kładziemy warstwę makaronu którą smarujemy sosem boloński a następnie wylewamy beszamel. Tą warstwę oprószamy tartym parmezanem, na to kładziemy makaron :
sos boloński (na dno naczynia)
makaron
sos boloński
beszamel
parmezan
I następne warstwy kładziemy zgodnie z kolejnością - ostatnią ma być beszamel posypany parmezanem.
naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy 35 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz