Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Lasagne po razeńsku

Czas 60 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 puszka pomidorów krojonych
mozzarella - około 20 dag
makaron lasagne - kilka listków
musztarda - 1 łyżeczka
łagodny ser cheedar - 100 g
50 dag mielonego mięsa z kotletów mielonych
sól, pieprz
mleko
2 łyżki przecieru pomidorowego
poszatkowane liście kapusty pekińskiej - około 5 sztuk
oliwa do smażenia
starta marchewka
utłuczona fasolka

Lasagne po razeńsku - sposób wykonania:

Na patelni rozgrzewamy oliwę i delikatnie smażymy fasolkę mięso i marchewkę po 5 minutach dodajemy musztardę i jeszcze smażymy
ok 10 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Mozzarellę trzemy na tarce i wsypujemy do fasolki z mięsem i mieszamy. Na innej patelni
też rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i smażymy poszatkowane liście kapusty, dodajemy pomidory i dusimy razem z przecierem i ketchupem,
mieszamy i smażymy ok 15 minut aby kapusta się zrumieniła.
W naczyniu żaroodpornym wkładamy jeden listek makaronu lasagne i dajemy 3 łyżeczki farszu z fasolki i kapusty, nakrywamy kolejnym
płatkiem makaronu i nakładamy po 3 łyżeczki farszu z fasolki i kapusty posypujemy serem i przykrywamy ostatnim listkiem makaronu
pieczemy ok 35 minut.,

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 24-09-13| Czytano: 3031 razy |komentarz [0]
Lasagne po razeńsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz