Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Łazanki z makiem

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

250 gram makaronu łazanki
1 łyżka masła

farsz:
300 gram maku
mleko do zaparzenia maku
2 łyżki miodu
łyżka cukru waniliowego
garść fig suszonych
garść moreli suszonych
garść migdałów
garść orzechów włoskich
garść rodzynków
ćwierć kostki masła

Łazanki z makiem - sposób wykonania:

Mak sparzamy gorącym mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Odcedzamy i mielimy dwa razy przez maszynkę do mięsa.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekane orzechy i migdały, przesmażamy. Kolejno dodajemy posiekane bakalie oraz sparzone wcześniej i odsączone rodzynki a także mak, chwilkę smażymy. Dodajemy miód i cukier waniliowy.
makaron łazanki gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzamy i łączymy z łyżką masła, dodajemy farsz makowo-bakaliowy i mieszamy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-12-12| Czytano: 4646 razy |komentarz [0]
Łazanki z makiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz