Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> >>

Leczo z kabaczka

Składniki:


3 różnokolorowe papryki
20 dag wędzonego boczku
20 dag kiełbasy
1 cebula
Ząbek czosnku
1 duży kabaczek
3 pomidory
pęczek natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, ostra i słodka papryka
olej

Leczo z kabaczka - sposób wykonania:

Kabaczka obrać, łyżeczką usunąć miąższ, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 30 minut, aby puścił sok, który należy odlać. Na rozgrzanym tłuszczu w rondelku, podsmażyć pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbaskę. Na osobnej patelni zrumienić cebulę z czosnkiem.
Przełożyć do rondla, dodać pokrojone w paski papryki, podlać ½ szklanki wody, i dusić na niewielkim ogniu, tak długo aż papryka będzie miękka. W razie potrzeby należy dolewać stopniowo wodę. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy posiekane pomidory, posiekana natkę pietruszki, oraz kabaczka. Przyprawiamy leczo do smaku.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-04-12| Czytano: 3975 razy |komentarz [0]
Leczo z kabaczka komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz