Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lody domowe - prosty sposób - składniki:

3 jajka całe
2 żółtka
10 dkg cukru ( można i więcej jak ktoś woli b.słodko)
1 paczka cukru waniliowego
50 ml śmietanki 30 % ( może mieć i powyżej 30% )

Lody domowe - prosty sposób - sposób wykonania:

3 całe jajka plus żółtka razem z cukrami ubić mikserem aż do białości ( 10 min. na miksowanie powinno wystarczyć )

Osobno zmiksować dobrze wystudzoną wcześniej śmietankę , ubijać aż zrobi się konsystencja ubitej śmietany , do śmietany można dodać zagęszczacz w proszku albo śnieżkę.
Kiedy śmietana jest już ubita ,stopniowo do niej dodawać ubite jajka ,wciąż miksując ( to trwa kilka minut)
Ja dodałam jeszcze do tego masy karmelowej z puszki u?miech porcjami po łyżeczce ,nie ważne że to lody waniliowe miały być .
Gotową masę przekładamy do plastikowego pojemnika i mrozimy kilkanaście godzin,najlepsze są na drugi dzień na deser po obiedzie.

Można też tą masę podzielić na pół i jedną zmieszać z kakao ,będą wtedy smaczne lody waniliowo kakaowe .
Smacznego
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-22 10:39 Tytul
POLECAM ! ?art bardzo dobre
mi wyszło , bardzo lubię robić desery na zimno


kulinarne przepisy Dodaj komentarz