Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lody domowe - prosty sposób - składniki:

3 jajka całe
2 żółtka
10 dkg cukru ( można i więcej jak ktoś woli b.słodko)
1 paczka cukru waniliowego
50 ml śmietanki 30 % ( może mieć i powyżej 30% )

Lody domowe - prosty sposób - sposób wykonania:

3 całe jajka plus żółtka razem z cukrami ubić mikserem aż do białości ( 10 min. na miksowanie powinno wystarczyć )

Osobno zmiksować dobrze wystudzoną wcześniej śmietankę , ubijać aż zrobi się konsystencja ubitej śmietany , do śmietany można dodać zagęszczacz w proszku albo śnieżkę.
Kiedy śmietana jest już ubita ,stopniowo do niej dodawać ubite jajka ,wciąż miksując ( to trwa kilka minut)
Ja dodałam jeszcze do tego masy karmelowej z puszki u?miech porcjami po łyżeczce ,nie ważne że to lody waniliowe miały być .
Gotową masę przekładamy do plastikowego pojemnika i mrozimy kilkanaście godzin,najlepsze są na drugi dzień na deser po obiedzie.

Można też tą masę podzielić na pół i jedną zmieszać z kakao ,będą wtedy smaczne lody waniliowo kakaowe .
Smacznego
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-22 10:39 Tytul
POLECAM ! ?art bardzo dobre
mi wyszło , bardzo lubię robić desery na zimno


kulinarne przepisy Dodaj komentarz