Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lody domowe - prosty sposób - składniki:

3 jajka całe
2 żółtka
10 dkg cukru ( można i więcej jak ktoś woli b.słodko)
1 paczka cukru waniliowego
50 ml śmietanki 30 % ( może mieć i powyżej 30% )

Lody domowe - prosty sposób - sposób wykonania:

3 całe jajka plus żółtka razem z cukrami ubić mikserem aż do białości ( 10 min. na miksowanie powinno wystarczyć )

Osobno zmiksować dobrze wystudzoną wcześniej śmietankę , ubijać aż zrobi się konsystencja ubitej śmietany , do śmietany można dodać zagęszczacz w proszku albo śnieżkę.
Kiedy śmietana jest już ubita ,stopniowo do niej dodawać ubite jajka ,wciąż miksując ( to trwa kilka minut)
Ja dodałam jeszcze do tego masy karmelowej z puszki u?miech porcjami po łyżeczce ,nie ważne że to lody waniliowe miały być .
Gotową masę przekładamy do plastikowego pojemnika i mrozimy kilkanaście godzin,najlepsze są na drugi dzień na deser po obiedzie.

Można też tą masę podzielić na pół i jedną zmieszać z kakao ,będą wtedy smaczne lody waniliowo kakaowe .
Smacznego
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-22 10:39 Tytul
POLECAM ! ?art bardzo dobre
mi wyszło , bardzo lubię robić desery na zimno


kulinarne przepisy Dodaj komentarz