Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Lody domowe - prosty sposób - składniki:

3 jajka całe
2 żółtka
10 dkg cukru ( można i więcej jak ktoś woli b.słodko)
1 paczka cukru waniliowego
50 ml śmietanki 30 % ( może mieć i powyżej 30% )

Lody domowe - prosty sposób - sposób wykonania:

3 całe jajka plus żółtka razem z cukrami ubić mikserem aż do białości ( 10 min. na miksowanie powinno wystarczyć )

Osobno zmiksować dobrze wystudzoną wcześniej śmietankę , ubijać aż zrobi się konsystencja ubitej śmietany , do śmietany można dodać zagęszczacz w proszku albo śnieżkę.
Kiedy śmietana jest już ubita ,stopniowo do niej dodawać ubite jajka ,wciąż miksując ( to trwa kilka minut)
Ja dodałam jeszcze do tego masy karmelowej z puszki u?miech porcjami po łyżeczce ,nie ważne że to lody waniliowe miały być .
Gotową masę przekładamy do plastikowego pojemnika i mrozimy kilkanaście godzin,najlepsze są na drugi dzień na deser po obiedzie.

Można też tą masę podzielić na pół i jedną zmieszać z kakao ,będą wtedy smaczne lody waniliowo kakaowe .
Smacznego
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-22 10:39 Tytul
POLECAM ! ?art bardzo dobre
mi wyszło , bardzo lubię robić desery na zimno


kulinarne przepisy Dodaj komentarz