Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Łosoś w bekonie z selerowym sosem

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

60 dag łososia
kilka plasterków bekonu
sól, pieprz, mąka

sos:
2 ziemniaki
4 łodygi selera naciowego
3 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz
8 łyżek oliwy


Łosoś w bekonie z selerowym sosem - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilkę smażymy po czym dodajemy pokrojony seler oraz obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Przesmażamy, następnie podlewamy wodą i dusimy aż warzywa będą miękkie, przecieramy przez sito i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Łosia kroimy w plastry, solimy i pieprzymy, zwijamy w roladki i obwijamy plasterkiem bekonu (spinamy wykałaczką). Obtaczamy w mące, na rozgrzany olej wrzucamy czosnek pokrojony w plasterki, gdy się zrumieni wyjmujemy go i smażymy roladki.
Sos wlewamy na talerzyk, układamy kawałeczki czosnku, na sos układamy roladkę, podajemy z ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-03-12| Czytano: 5369 razy |komentarz [0]
Łosoś w bekonie z selerowym sosem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz