Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Łosoś w bekonie z selerowym sosem

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

60 dag łososia
kilka plasterków bekonu
sól, pieprz, mąka

sos:
2 ziemniaki
4 łodygi selera naciowego
3 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz
8 łyżek oliwy


Łosoś w bekonie z selerowym sosem - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilkę smażymy po czym dodajemy pokrojony seler oraz obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Przesmażamy, następnie podlewamy wodą i dusimy aż warzywa będą miękkie, przecieramy przez sito i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Łosia kroimy w plastry, solimy i pieprzymy, zwijamy w roladki i obwijamy plasterkiem bekonu (spinamy wykałaczką). Obtaczamy w mące, na rozgrzany olej wrzucamy czosnek pokrojony w plasterki, gdy się zrumieni wyjmujemy go i smażymy roladki.
Sos wlewamy na talerzyk, układamy kawałeczki czosnku, na sos układamy roladkę, podajemy z ryżem.


Prześlij przepis

mewa80 | 10-03-12 | Czytano: 6486 razy | komentarzy [0]
Łosoś w bekonie z selerowym sosem komentarz



Opinie i komentarze na temat Łosoś w bekonie z selerowym sosem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś w bekonie z selerowym sosem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje