Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Łosoś w galarecie

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 jajka
4 plastry wędzonego łososia
1 szklanka chudego bulionu drobiowego
łyżka kaparów
cytryna - 2 plasterki
1 łyżka żelatyny

Łosoś w galarecie - sposób wykonania:

Żelatynę moczymy w 3 łyżkach zimnego bulionu a gdy spęcznieje podgrzewamy ją z pozostałym bulionem pilnując by nie doprowadzić do wrzenia.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na połówki, układamy w salaterce, na jajka wylewamy tężejący bulion, kładziemy plasterki cytryny.
Plasterki łososia kroimy na 2 części, układamy na jajkach, całość posypujemy kaparami. Schładzamy. Galareta gotowa :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 02-10-10| Czytano: 10595 razy |komentarz [0]
Łosoś w galarecie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz