Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Łosoś w jarzynach

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

około 4 dzwonki łososia
2 marchewki
1 pietruszka
pół selera
pół pora
1 cebula
1/4 kapusty włoskiej
liść laurowy ziele angielskie
sól, pieprz
łyżka masła

Łosoś w jarzynach - sposób wykonania:

Warzywa myjemy,obieramy, marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w słupki a cebulę i pora w półplasterki, kapustę szatkujemy.
Na patelni najlepiej głębokiej roztapiamy masło, dodajemy warzywa (marchew, seler, pietruszkę). Po chwili dodajemy pora i cebulę a po kolejnej -kapustę. Całość podlewamy odrobiną wody (około 4 łyżek) i dodajemy 2 ziarenka ziela, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Dusimy około 15 minut.
Następnie warzywa rozgarniamy na bok, a na środek kładziemy przyprawionego solą i pieprzem łososia.
Przykrywamy go warzywami i dusimy kolejne 15minut. Na koniec potrawę doprawiamy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 06-12-10| Czytano: 15519 razy |komentarz [0]
Łosoś w jarzynach komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz