Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Łosoś ze szpinakiem

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

0,5 kg łososia np. dzwonki
4 ząbki czosnku
25 dag szpinaku mrożonego
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
cytryna
20 dag sera mozzarella (tarkowany na grubych oczkach)
masło do naczynia żaroodpornego

Łosoś ze szpinakiem - sposób wykonania:

Dzwonki łososia myjemy (mrożone wcześniej rozmrażamy) po czym osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Szpinak wrzucamy na patelnię, na której się rozmrozi, dusimy do momentu aż odparuje z nadmiaru wody, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę, doprawiamy lekko do smaku.
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy szpinak, przykrywamy. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C. Następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 (aż ser się rozpuści).



Prześlij przepis

mewa80 | 15-12-11 | Czytano: 37762 razy | komentarzy [3]
Łosoś ze szpinakiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Łosoś ze szpinakiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś ze szpinakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
nie dzwonki
2013-02-20 14:25

części ryby to nie są dzwonki, tylko DZWONKA (liczba pojedyncza: dzwonko)

Autor
Tytul
2014-11-09 13:09

Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem wiec który ser użyć .

Autor
Tytul
2014-11-09 19:21

Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje