Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Łosoś ze szpinakiem - składniki:

0,5 kg łososia np. dzwonki
4 ząbki czosnku
25 dag szpinaku mrożonego
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
cytryna
20 dag sera mozzarella (tarkowany na grubych oczkach)
masło do naczynia żaroodpornego

Łosoś ze szpinakiem - sposób wykonania:

Dzwonki łososia myjemy (mrożone wcześniej rozmrażamy) po czym osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Szpinak wrzucamy na patelnię, na której się rozmrozi, dusimy do momentu aż odparuje z nadmiaru wody, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę, doprawiamy lekko do smaku.
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy szpinak, przykrywamy. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C. Następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy jeszcze około 10 (aż ser się rozpuści).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-20 14:25 nie dzwonki
części ryby to nie są dzwonki, tylko DZWONKA (liczba pojedyncza: dzwonko)


kulinarne przepisy Dodaj komentarz