Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Łosoś ze szpinakiem

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Łosoś ze szpinakiem - składniki:

0,5 kg łososia np. dzwonki
4 ząbki czosnku
25 dag szpinaku mrożonego
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
cytryna
20 dag sera mozzarella (tarkowany na grubych oczkach)
masło do naczynia żaroodpornego

Łosoś ze szpinakiem - sposób wykonania:

Łosoś ze szpinakiemDzwonki łososia myjemy (mrożone wcześniej rozmrażamy) po czym osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Szpinak wrzucamy na patelnię, na której się rozmrozi, dusimy do momentu aż odparuje z nadmiaru wody, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę, doprawiamy lekko do smaku.
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy szpinak, przykrywamy. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C. Następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 (aż ser się rozpuści).

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 15-12-11 | komentarz [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-20 14:25 nie dzwonki
części ryby to nie są dzwonki, tylko DZWONKA (liczba pojedyncza: dzwonko)



Przepisów
Od
Dodano 2014-11-09 13:09 Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem wiec który ser użyć .



Przepisów
Od
Dodano 2014-11-09 19:21 Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy.


komentarze Dodaj komentarz