Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Łosoś ze szpinakiem

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Łosoś ze szpinakiem - składniki:

0,5 kg łososia np. dzwonki
4 ząbki czosnku
25 dag szpinaku mrożonego
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
cytryna
20 dag sera mozzarella (tarkowany na grubych oczkach)
masło do naczynia żaroodpornego

Łosoś ze szpinakiem - sposób wykonania:

Łosoś ze szpinakiemDzwonki łososia myjemy (mrożone wcześniej rozmrażamy) po czym osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Szpinak wrzucamy na patelnię, na której się rozmrozi, dusimy do momentu aż odparuje z nadmiaru wody, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę, doprawiamy lekko do smaku.
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy szpinak, przykrywamy. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C. Następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 (aż ser się rozpuści).

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 15-12-11 | komentarz [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-20 14:25 nie dzwonki
części ryby to nie są dzwonki, tylko DZWONKA (liczba pojedyncza: dzwonko)



Przepisów
Od
Dodano 2014-11-09 13:09 Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem wiec który ser użyć .



Przepisów
Od
Dodano 2014-11-09 19:21 Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy.


komentarze Dodaj komentarz