ktoś próbował? dobry?
ten makaron świetnie nadaje się również do spaghetti \m/(^.^) całkiem smaczna alternatywa
a od której fazy można jeść rosół i z jak ugotować taki rosół według tej diety?
no to powiem jak ja gotuję rosołek. Robię to tylko w II fazie ponieważ żaden to rosół bez warzyw! A gotuję go na jednym nóżce - tzw. pałka (potem ją zjadam :-)). Oczywiście z pałki dokładnie usuwam skórę i tłuszczyk. Chudy wychodzi ale bardzo lubię rosół. Do tego kilka plastrów marchewki, pietruszka (cała), seler. Ewentualny "tłuszczyk" gdyby się jednak pojawił, można zdjąć z zupy po jej wystudzeniu. Jeśli jednak zdejmiemy skórkę to wywar będzie odpowiednio chudy :-)
dzięki wielkie z szybka odpowiedz, jestem w II fazie a uwielbiam rosołek dlatego na pewno jutro go ugotuję
ten przepis się sprawdził SUPER !!
Własnie przed chwilą zjadłam zupę pomidorową z tym makaronem PYCHA!!
Oczywiście pomidorówka na wodzie i jogurcie 0 procent tł.
dziś na obiad zrobiłam sobie ten makaron bardzo dobry polecam smakuje jak makaron razowy początkujaca Dukanka
Witam czy otręby trzeba zmielić?
Dopiero teaz się zorientowałam że to jest ten sam przepis co na placki dukana i wg mnie nie ma to nic wspólnego z makaronem, no ale już namieszałam więc zrobię. Jako chleb czy placki to jak dla mnie było bez smaku.
Właśnie jem i tak jak wyżej bez smaku. Najlepsze te pseudo makarony sprawdzą się chyba w tzw. wodzionce
Barbaro, większość przepisów z tej diety nie będą smakować tak samo, ponieważ skład jest zupełnie inny. To takie substytuty, mimo wszystko uważam, że można się przyzwyczaić do smaku :-)
Ja tę dietę stosuję jyż jakieś 10 lat oczywiście nie ciągle i naprawdę większość tych produktów mi już obrzydła, ale niestety jak na razie to ta dieta przynosi najszybciej efekty. Za puerwszym razem tzn. Te 10 lat temu w ciągu 1,5 miesiąca schudłam 15kg.
13 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują