Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron penne duszony w sosie - składniki:

400 g makaronu penne (rurki)
1 litr wywaru jarzynowego
1 cebula
3 łodygi selera naciowego
1 papryczka chili (może być suszona)
200 g mrożonego zielonego groszku
150 g szynki parmeńskiej (można zastąpić zwykłą)
3-4 suszone pomidory
1 łyżka oliwy
sól, pieprz

parmezan
świeża bazylia

Makaron penne duszony w sosie - sposób wykonania:

Pyszna potrawa z programu Ewa Gotuje, danie proste i smaczne, polecam dla wielbicieli makaronu!
Szynkę kroimy drobno, podsmażamy na patelni, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę a następnie w plastry seler i papryczkę.
Chwilkę smażymy i zalewamy połową bulionu. Następnie dodajemy groszek i dusimy 4 minuty.
W kolejnym etapie dodajemy makaron i zalewamy resztką buliony. Całość dusimy 6 minut – makaron ma być al dente, w razie konieczności podlewamy jeszcze bulionem. Na koniec dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory, potrawę doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz