Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Makaron penne duszony w sosie

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron penne duszony w sosie - składniki:

400 g makaronu penne (rurki)
1 litr wywaru jarzynowego
1 cebula
3 łodygi selera naciowego
1 papryczka chili (może być suszona)
200 g mrożonego zielonego groszku
150 g szynki parmeńskiej (można zastąpić zwykłą)
3-4 suszone pomidory
1 łyżka oliwy
sól, pieprz

parmezan
świeża bazylia

Makaron penne duszony w sosie - sposób wykonania:

Makaron penne duszony w sosiePyszna potrawa z programu Ewa Gotuje, danie proste i smaczne, polecam dla wielbicieli makaronu!
Szynkę kroimy drobno, podsmażamy na patelni, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę a następnie w plastry seler i papryczkę.
Chwilkę smażymy i zalewamy połową bulionu. Następnie dodajemy groszek i dusimy 4 minuty.
W kolejnym etapie dodajemy makaron i zalewamy resztką buliony. Całość dusimy 6 minut – makaron ma być al dente, w razie konieczności podlewamy jeszcze bulionem. Na koniec dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory, potrawę doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 04-03-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz