Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 opakowanie makaronu ryżowego
pierś z kurczaka
kilka różyczek brokuł
młoda marchewka
młoda cebula
1 czerwona papryka
250 g fasolki szparagowej
sól, pieprz, sos sojowy
olej

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - sposób wykonania:

Pierś umyć, pokroić na paseczki, skropić sosem sojowym i odstawić na pół godziny, w tym czasie przygotować warzywa. Marchewkę obrać i pokroić w talarki, paprykę pokroić w kostkę zaś cebulę w piórka. Fasolkę umyć, pokroić, obgotować w osolonym wrzątku. Brokuła również obgotować na półtwardo. Kurczaka wrzucić na rozgrzany olej, obsmażyć, zdjąć z patelni. Na patelnię wrzucić talarki marchewki, podsmażyć, dodać pół szklanki wody i dusić około 5 minut, następnie dodać resztę warzyw i dusić kolejne 5 minut - następnie dodać kurczaka i dusić jeszcze około 6 minut, pod koniec duszenia doprawić do smaku.
Makaron przygotować wedle instrukcji na opakowaniu. Kurczaka z warzywami podajemy z porcją makaronu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 25-06-10| Czytano: 33139 razy |komentarz [0]
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz