Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron szpinakowy z serem pleśniowym

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

makaron szpinakowy
sos:
100 g sera pleśniowego lazur
0,5 kg brokuła
400 ml śmietanki 12%
natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz

Makaron szpinakowy z serem pleśniowym - sposób wykonania:

Pyszne i szybkie danie, przepis pochodzi z programu Między kuchnią a salonem.
Makaron szpinakowy gotujemy al dente w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, również gotujemy w osolonej wodzie (około 10-12 minut). Osączamy.
Cebulę siekamy w kostkę, szklimy na maśle, gdy się zeszkli wlewamy śmietankę, dodajmy po chwili też ser i brokuła. Sos przyprawiamy do smaku. Gotowym polewamy makaron, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 27-02-11| Czytano: 27698 razy |komentarz [2]
Makaron szpinakowy z serem pleśniowym komentarz



2 komentarzy

Autor
Tytul
2011-07-09 14:08

Pyszny,zamiast brokula dodalam warzywa (mieszanka wloska z cukinia, porem ,cebula i marchew), bo akurat to mialam, reszte zrobilam wg. przepisu...Palce lizac:D

Autor
olunia
2011-11-19 17:48

świetne gofry, wypróbowałam mnóstwo przepisów, które się nie sprawdzały a ten jest niezawodny! Goferki wychodzą rumiane, pięknie przypieczone, a w całym domu nieziemsko pachnie :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz