Strona główna >>
Dania mączne >>
Makarony Makaron szpinakowy z serem pleśniowym
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
makaron szpinakowy
sos:
100 g sera pleśniowego lazur
0,5 kg brokuła
400 ml śmietanki 12%
natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz
Makaron szpinakowy z serem pleśniowym - sposób wykonania:
Pyszne i szybkie danie, przepis pochodzi z programu Między kuchnią a salonem.
Makaron szpinakowy gotujemy al dente w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, również gotujemy w osolonej wodzie (około 10-12 minut). Osączamy.
Cebulę siekamy w kostkę, szklimy na maśle, gdy się zeszkli wlewamy śmietankę, dodajmy po chwili też ser i brokuła. Sos przyprawiamy do smaku. Gotowym polewamy makaron, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Prześlij przepis asieńka | 27-02-11 | Czytano: 29623 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron szpinakowy z serem pleśniowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują