Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron w sosie orzechowym

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1/2 op. [250 gram] makaronu razowego
80 gram orzechów włoskich obłuskanych
2 duże ząbki czosnku
1 szklanka śmietany
parmezan starty
posiekana natka pietruszki do posypania
sól i pieprz do smaku

Makaron w sosie orzechowym - sposób wykonania:

Orzechy podsmażyć na suchej patelni [Uprażyć], ostudzone przełożyć do blendera, zalać śmietaną, dodać czosnek, posolić i obficie posypać pieprzem, zmiksować sosem polać ugotowany al dente makaron, posypać posiekana natka pietruszki i tartym parmezanem.

Porada: Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność dania zamiast śmietany użyj jogurtu naturalnego 0% [sos będzie rzadszy] ewentualnie dodając łyżkę śmietany do smaku miksując masę z odrobiną natki [nie za dużo bo sos będzie smakował "trawiasto"] uzyskasz ciekawy zielony kolor.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 09-05-08| Czytano: 5521 razy |komentarz [0]
Makaron w sosie orzechowym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz