Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron z pesto - składniki:

40 dag makaronu penne lub świderki ( dla około dwóch osób)
słoiczek pesto ( do kupienia w każdym sklepie - moja rada by kupować tylko oryginalnej włoskiej firmy - koszt około 12 zł ale starcza na kilka razy, pesto można też zrobić samemu - przepis dostępny jest na stronie))
2 pomidory
tarty parmezan (lub po prostu ser żółty)

Makaron z pesto - sposób wykonania:

Makaron z pesto smakuje wyśmienicie - w dodatku jest to danie niezwykle szybkie do przygotowania, dla zdecydowanych miłośników mięska - proponuje by urozmaicić danie podsmażonym boczkiem (pokrojonym w kostkę i np. pieczarkami).
Przygotowanie:
makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki ( jeśli wybraliśmy wersję z boczkiem - podsmażamy go w trakcie gotowania się makaronu), po ugotowaniu odcedzamy, mieszamy go z pesto (około łyżki stołowej na jedną porcję), obkładamy pomidorem i posypujemy serem, należy spożywać dopóki jest ciepłeu?miech
Byłam zachwycona u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-27 16:44 Tytul
coś to jałowe



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-27 17:35 makaron z pesto
no to wiodcznie kwestia gustu bo dla mnie to nigdy nie jest jałowe u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-29 20:40 Pesto jest bardzo dobre
Pesto faktycznie jest dobre, zwłaszcza z dobrym makaronem, np. z pełnoziarnistym, a nie takim najtańszym. Makaron najlepiej ugotować al dente, czyli lekko twardy, nie rozlatujący się.
W sklepie można kupić pesto z samej bazylii, jak również takie z pomidorami.
Pesto jest w małym słoiczku, jest dosyć słone. Przy daniach dla dwóch osób, gdy nie chce się tego podawać dzień w dzień, to trzeba uważać, żeby się w słoiczku nie popsuło. Ale na bazie pesto można przygotować inne potrawy. Chyba gdzieś jeszcze czytałam o dodawaniu orzechów włoskich albo grzybów.
Pesto nie należy podgrzewać, bo bazylia w nim zawarta nabierze gorzkiego smaku, ale można zamrozić.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz