Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron zapiekany z ciecierzycą

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 szklanki ugotowanego makaronu
szklanka ciecierzycy z puszki( włoski groch)
20 dag sera żółtego
20 dag boczku wędzonego
1 cebula
tłuszcz do naczynia żaroodpornego

szklanka śmietany 12stki
sól, pieprz, 2 jajka

Makaron zapiekany z ciecierzycą - sposób wykonania:

Boczek pokroić w kostkę, cebulę w cienkie piórka. Boczek zeszklić na patelni, dodać cebulę, zeszklić, następnie dodać ciecierzycę, podsmażyć, wymieszać, całość wymieszać z makaronem.
Masę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Śmietanę zmiksować z jajkami, doprawić solą i pieprzem, zalać zapiekankę, piec 15 minut w 200 stopniach. Następnie posypać serem i wstawić jeszcze na 5 minut (do czasu aż ser się zrumieni).
  • Currently 3.00/5

3.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 25-06-10| Czytano: 7378 razy |komentarz [0]
Makaron zapiekany z ciecierzycą komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz