Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron zapiekany z ciecierzycą

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 szklanki ugotowanego makaronu
szklanka ciecierzycy z puszki( włoski groch)
20 dag sera żółtego
20 dag boczku wędzonego
1 cebula
tłuszcz do naczynia żaroodpornego

szklanka śmietany 12stki
sól, pieprz, 2 jajka

Makaron zapiekany z ciecierzycą - sposób wykonania:

Boczek pokroić w kostkę, cebulę w cienkie piórka. Boczek zeszklić na patelni, dodać cebulę, zeszklić, następnie dodać ciecierzycę, podsmażyć, wymieszać, całość wymieszać z makaronem.
Masę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Śmietanę zmiksować z jajkami, doprawić solą i pieprzem, zalać zapiekankę, piec 15 minut w 200 stopniach. Następnie posypać serem i wstawić jeszcze na 5 minut (do czasu aż ser się zrumieni).


Prześlij przepis

mewa80 | 25-06-10 | Czytano: 8350 razy | komentarzy [0]
Makaron zapiekany z ciecierzycą komentarz



Opinie i komentarze na temat Makaron zapiekany z ciecierzycą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron zapiekany z ciecierzycą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje