Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Makrelowe Kofty
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 bułka
1 kg filetów z makreli
7 łyżek oliwy
7 ząbków czosnku
pęczek kolendry
1,5 łyżki kminku
1,5 łyżki zmielonego ziela angielskiego
1 duża cytryna
1 jajko
1/2 litra oleju
Makrelowe Kofty - sposób wykonania:
Bułeczkę namaczamy w wodzie. Ziele angielskie oraz kminek mieszamy z posiekaną natką pietruszki, kolendrą, czosnkiem zmiażdżonym na prasce, sokiem z cytryny oraz oliwą.
Następnie miksujemy makrelę. Namoczoną bułkę odciskamy, miksujemy z mieszanką ziołową i jajkiem. Dodajemy do tego masę rybną. Odstawiamy na godzinę czasu.
Przygotowaną masę formujemy łyżką małe kulki i wrzucamy je do rozgrzanego w garnku oleju. Smażymy je na dużym ogniu przez 10 min. Kofty można podawać na gorąco lub zimno.
Prześlij przepis | 20-12-09 | Czytano: 6996 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Makrelowe Kofty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują