Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Makrelowe Kofty

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 bułka
1 kg filetów z makreli
7 łyżek oliwy
7 ząbków czosnku
pęczek kolendry
1,5 łyżki kminku
1,5 łyżki zmielonego ziela angielskiego
1 duża cytryna
1 jajko
1/2 litra oleju

Makrelowe Kofty - sposób wykonania:

Bułeczkę namaczamy w wodzie. Ziele angielskie oraz kminek mieszamy z posiekaną natką pietruszki, kolendrą, czosnkiem zmiażdżonym na prasce, sokiem z cytryny oraz oliwą.
Następnie miksujemy makrelę. Namoczoną bułkę odciskamy, miksujemy z mieszanką ziołową i jajkiem. Dodajemy do tego masę rybną. Odstawiamy na godzinę czasu.
Przygotowaną masę formujemy łyżką małe kulki i wrzucamy je do rozgrzanego w garnku oleju. Smażymy je na dużym ogniu przez 10 min. Kofty można podawać na gorąco lub zimno.


Prześlij przepis

| 20-12-09 | Czytano: 6996 razy | komentarzy [0]
Makrelowe Kofty komentarz



Opinie i komentarze na temat Makrelowe Kofty kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Makrelowe Kofty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje