Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Maliny w soku własnym

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg malin
pół szklanki cukru

Maliny w soku własnym - sposób wykonania:

Dojrzałe maliny przemyć, wrzucić do garnka, zasypać cukrem, gotować do momentu aż puszczą sok, gorące przełożyć do słoików, wstrząsając by się dobrze ułożyły, pasteryzować 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 28-07-10 | Czytano: 10682 razy | komentarzy [0]
Maliny w soku własnym komentarz



Opinie i komentarze na temat Maliny w soku własnym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Maliny w soku własnym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje