Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek orzechowy - składniki:

125 g masła
szklanka mąki krupczatki
szklanka cukru pudru
3 jajka
szklanka zmielonych orzechów
1/3 szklanki cukru pudru
orzechy do udekorowania (całe połówki)

Mazurek orzechowy - sposób wykonania:

Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy je z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy stopniowo po łyżce masła i ucieramy. Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy do masy i ucieramy do momentu aż składniki się połączą, na końcu dodajemy orzechy zmielone mieszamy.
Ciasto wałkujemy po czym przenosimy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, chwilę ubijamy następnie mieszamy ją z grubo posiekanymi orzechami (ilość w zależności od uznania).
Mazurek wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy 40 minut.
  • Currently 2.00/5

2.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz