Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek z makiem - składniki:

90 dag gotowej masy makowej
10 dag cukru
8 jajek
10 dag miodu
3 tabliczki gorzkiej czekolady
10 ml śmietany 30%
5 łyżek masła
rum (50 ml)

dekoracja (dowolna)
2 paluszki
kilka migdałów


Mazurek z makiem - sposób wykonania:

Żółtka oddzielamy od białek - po czym z białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy połowę porcji cukru. Żółtka zaś ucieramy z drugą połową.
Masę makową mieszamy z utartymi żółtkami, dodajemy też miód oraz ubite białka i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach C.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy kremówkę. Masło ucieramy an puch, dodajemy czekoladę oraz rum. Kremem smarujemy upieczony i przestudzony mazurek, dekorujemy robiąc z paluszków gałązki a z migdałów - bazie oraz wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz