Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek z pomarańczami - składniki:

400 g mąki pszennej
1 żółtko
2 łyżki śmietany
Kostka masła (200 g)
100 g cukru pudru

4 pomarańcze
4 mandarynki
1 cytryna
150 g cukru pudru

tłuszcz do formy
ozdoby z gorzkiej czekolady

Mazurek z pomarańczami - sposób wykonania:

Mąkę przesiać, posiekać z zimnym masłem, wbić żółtko wsypać cukier puder, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na 2 godziny do lodówki. Rozwałkować placek grubości około 0,5 cm, wylepić formę posmarowaną tłuszczem, formując brzeg. Piec 15 min w temperaturze 200 st.C.

Pomarańcze, manadrynki i cytrynę wyszorować, opłukać, sparzyć, przekroić, usunąć pestki i zmielić razem ze skórką w maszynce.

Powstałą masę przełożyć do rondla, dodać resztę cukru pudru, wlać odrobinę wody i mieszając podgrzewać na małym ogniu ok.30 minut.

Ciepłą masę rozłożyć na upieczonym spodzie i zanim całkowicie zastygnie, udekorować ozdobami z gorzkiej czekolady.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz