Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mięso w sosie chrzanowym - składniki:

1,5 kg wołowiny (krzyżowa lub szponder)
4 szklanki wrzątku
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, kawałek kapusty)
1 cebula
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól

sos chrzanowy:
łyżka masła
2 łyżki mąki pszennej
szklanka wywaru wołowego
szklanka śmietanki 30%
3 łyżki chrzanu
sok z cytryny
szczypta cukru
szczypta soli

puree:
ziemniaki
łyżka masła
3 łyżki śmietanki

Mięso w sosie chrzanowym - sposób wykonania:

Pyszne mięso w sosie chrzanowym z programu Ewa Gotuje.
Sztukę mięsa myjemy i osuszamy. W garnku rozgrzewamy i obsmażamy (bez użycia tłuszczu) mięso z każdej strony. następnie mięso zalewamy wrzątkiem, dodajemy włoszczyznę oraz cebulę (przekrojoną na pół i podpieczoną na gazie). Dodajemy też ziele angielskie, liść laurowy i sól. Mięso dusimy w szybkowarze 20 minut natomiast w tradycyjnym garnku około2 godzin aż mięso będzie miękkie.

Na maśle zasmażamy mąkę, dodajemy wywar wołowy i śmietanę, sos dusimy aż nieco zgęstnieje wówczas dodajemy chrzan , doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i solą i cukrem.
Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem chrzanowym oraz puree (ziemniaki ugniatamy z masłem i śmietanką).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz