Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mięso w sosie chrzanowym - składniki:

1,5 kg wołowiny (krzyżowa lub szponder)
4 szklanki wrzątku
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, kawałek kapusty)
1 cebula
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól

sos chrzanowy:
łyżka masła
2 łyżki mąki pszennej
szklanka wywaru wołowego
szklanka śmietanki 30%
3 łyżki chrzanu
sok z cytryny
szczypta cukru
szczypta soli

puree:
ziemniaki
łyżka masła
3 łyżki śmietanki

Mięso w sosie chrzanowym - sposób wykonania:

Pyszne mięso w sosie chrzanowym z programu Ewa Gotuje.
Sztukę mięsa myjemy i osuszamy. W garnku rozgrzewamy i obsmażamy (bez użycia tłuszczu) mięso z każdej strony. następnie mięso zalewamy wrzątkiem, dodajemy włoszczyznę oraz cebulę (przekrojoną na pół i podpieczoną na gazie). Dodajemy też ziele angielskie, liść laurowy i sól. Mięso dusimy w szybkowarze 20 minut natomiast w tradycyjnym garnku około2 godzin aż mięso będzie miękkie.

Na maśle zasmażamy mąkę, dodajemy wywar wołowy i śmietanę, sos dusimy aż nieco zgęstnieje wówczas dodajemy chrzan , doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i solą i cukrem.
Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem chrzanowym oraz puree (ziemniaki ugniatamy z masłem i śmietanką).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz